1 Liter Luft I Kg

August 18, 2021, 7:50 am
  1. Oppdrift i vann - Naturvitenskap - Diskusjon.no
  2. 1 liter luft i g h
  3. Hvor mye veier luft? - Vitenskap - VG Nett Debatt

Hvis ikke min logikk svikter meg så vil oppdriften være den samme hele veien så lenge vekt og volum er konstant. Hadde det vært en ballong så ville oppdriften blitt større jo lengre opp man kommer. Oppdriften er avhengig av hvor mye vann tanken fortrenger. Fortrenger den 100 liter så får du en oppdrift tilsvarende det 100 liter vann veier. Så må man trekke fra vekten av selve tanken og evt. innholdet. 1. så lenge sylinderen ikke vil utvide seg grunnet lavere trykk på utsiden en det som er på innsiden er trykket inne i sylinderen uvesentlig for oppgaven. 2. vann er lite komprimerbart, men vannet er "tettere" jo dypere man kommer, dvs høyere massetetthet som igjen vil si at man vil ha mer oppdrift på 100 meter enn man har på 10 meter. Veldig usikker på hvor stor denne effekten er i praksis. 3. man får ikke til slutt en oppdrift, enten fortrenger massen til sylinderen mer vannmasse en den selv veier og har oppdrift, eller den gjør ikke det og har ikke oppdrift. oppdriften er lik, hastigheten sylinderen eventuelt vil stige med vil øke til den når maks hastighet.

Oppdrift i vann - Naturvitenskap - Diskusjon.no

Dette skjer fordi den molekylære massen til vann (18) er mindre enn den molekylære massen til luft (rundt 29). For en gass med en viss temperatur og trykk, vil tallet på molekyler være konstant i et visst volum. Så med vanndamp i luften vil luftmolekylene bli byttet ut med tallet på vannmolekyler, uten at trykket eller temperaturen endrer seg. Dermed blir massen per volum mindre, og tettheten redusert. Hvor stor effekten blir avhenger av den absolutte fukten og ikke relativ fukt. Effekter av høyde [ rediger | rediger kilde] Antas at temperaturen i atmosfæren er konstant, følger det fra hydrostatisk likevekt at trykket avtar med høyden h som hvor P 0 = 101, 3 kPa er trykket ved havnivå, g = 9, 81 m/s 2 er tyngdeakselerasjonen og R er den spesifikke gasskonstanten for luft som har verdien R = 287 J/kg K. Denne variasjon av trykket er vanligvis lite realistisk. En bedre antagelse for forholdene i atmosfæren er å anta at den er i adiabatisk likevekt. Da avtar temperaturen proporsjonalt med høyden gjennom troposfæren som hvor T 0 = 288 K er temperaturen på havnivå z = 0.

  • 1 liter luft i kg 1
  • 1 liter luft i kg size
  • Store forskjeller i sykepleierlønn i Rogaland
  • Hva betyr ordet initiativ
  • Oppdrift i vann - Naturvitenskap - Diskusjon.no

Så måtte den flasken ha ca 17% med luft og resten fylt med (klor)vann. For at Den skulle begynne å stige med en meter pr sec måtte jeg ha 30% med luft og resten med (klor vann) Så mitt 2 spørsmål. Gjelder dette forholdet i saltvann også? Og vil dette forholde gjelde på dybde hav på 200m? Og da tar jeg forbehold at plastikk sylinderen er stabil. Det vil si at den ikke endres form p. g. a av utvendig trykk. Det hadde hvert fint om noen kunne ha svart meg på dette. 100L med 10 bar tilsvarer 1000L ved 1 bar. Om man slipper det ned på 99m vil det tilsvare ca 100L. Ved overflaten derimot vil det tilsvare nesten 1000L Det vil altså ca 10-dobles ved overflaten, kan man løfte 100kg på 99 meters dyp vil man kunne løfte 1000kg ved 0 meter. Så, ja, oppdriften vil øke kraftig på vei opp, noe man merker som dykker, jo dypere man er, jo mer luft må man bruke i drakta og BCD for å holde seg stabil i vannet Wilner har forutsatt at sylinderen ikke ekspanderer, så volumet og oppdriften vil være lik hele veien opp.

Min flaske på 0. 5L veier 20gram. Det vil si 400. 00kg når du øker den til en volum på 10. 000L. For å få en litt mer realistisk vekt, legger jeg på 600kg slik at flasken nå veier 1000kg (1 tonn). Hvis jeg nå fyller flasken med bare luft 10. 000L luft med 10 bar luft. Da vil den fortrenge 10. 000L ca 10 tonn med vann, men selv veie flasken 1000kg. Det vil si at den nå kan løfte 99. 000. 00kg (99 tonn) på vannoverflaten. Men 99m under vann kan den bare løfte 9. 00kg (9 tonn) stemmer dette? Edited May 11, 2015 by Grimstad25 Join the conversation You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

1 liter luft i g h

Link to post. Edited May 12, 2015 by Professor Balthazar Om sylinderen ikke ekspanderer vil oppdriften bli ~det samme. Selv om vann nesten ikke er komprimerbart er det ikke helt, oppdriften vil altså bli så vidt lavere jo høyere man kommer. Antagelig knapt målbart og har ingenting å si i praksis, men teoretisk sett blir altså oppdriften lavere jo høyere opp man kommer i vannet. Men, det er hovedsakelig kun merkbart på papiret Edited May 11, 2015 by aklla Det stemmer, og effekten er utrolig liten. På 4000 m dyp er vann komprimert med 1, 8%, så hvis vi forutsetter en lineær sammenheng mellom trykk og kompresjon så tilsvarer det en kompresjon på 0, 045% på 100 m dyp. I praksis vil jeg tippe at kompresjon av sylinderen er mye større enn dette, og derfor gir det ikke mening å trekke inn dette med mindre man faktisk kan måle kompresjonen til sylinderen også. Om det er fornuftig å ta med eller ikke spørs på hva man skal med svaret Om ikke noe annet, så er det en fun-fact. Nå sier TS ingenting om hva beholderen består av, så det er umulig å si noe om kompresjonen der.

Hvis det er en nøyaktig vekt som måler og den er plassert i et miljø med 0 atm trykk, vil utslaget øke med mengden luft som fylles i dekket.. ville være interesant om de som er uenige poster hvorfor. Krysspostet til -- Vennlig hilsen Yngve Olsen Post by Yngve Olsen Det kommer anpå hva du mener med merkbart? Og hva du mener med "fylt med luft". Hvis du er den som "måler" dekkets vekt ( ved å løfte) og bildekket fylles normalt med luft, er det tvilsomt at du merker forskjellen. Egenvekten for luft med 1 atmosfæres trykk og 0 grader Celcius er 1, 293 gram per liter (noe av det lille jeg fremdeles husker fra fysikk- undervisningen) Presser du luften sammen til 4 atmosfærers trykk firedobles egenvekten, dette trykket er det samme som 3 atmosfærers overtrykk (det måleren viser). Det vil si at "overvekten" for et bildekk fylt til 3 Bar på måleren er litt under 4 gram for hver liter luft dekket rommer. mvh Sven Loading...

Alternativt volumet og egenvekta på plasten. Videre må vi vite om/hvordan volumet endrer seg ved endring i trykket. Og om det er samme egenvekt på vannet inni og utenfor sylinderen, alternativt differansen og volumet det gjelder. Enig i at det avhenger av hva man skal med det, og at for de aller fleste tilfeller kan anta at det er 0. Poenget mitt er vel egentlig at man har to effekter her: 1. Kompresjon av vannet ved større dybder. Dette vil gi økt oppdrift jo lenger ned man kommer. 2. Kompresjon av sylinderen ved større dybder. Dette vil gi mindre oppdrift jo lenger ned man kommer. Så lenge man ikke vet noe om hvor mye sylinderen vil komprimeres (den VIL komprimeres i en eller annen grad), så kan man ikke konkludere den ene eller den andre veien om oppdriften vil øke eller minke. Å si at man bare ignorerer den ene av effektene når man allerede vet at den andre i praksis er neglisjerbar mener jeg blir feil. OK, beklager at jeg tok det med. Angrer meg allerede for at jeg postet i tråden her Eller for å stille spørsmål på en annen måte.

Hvor mye veier luft? - Vitenskap - VG Nett Debatt

KapteinKaos Innlegg: 4861 1 kubikkmeter luft ved 20 C temp og normalt lufttrykk ved havoverflaten?? skyrre Innlegg: 442 Sånn ca 1, 5 kg pr. kubikkmeter er det vel? ExDeathh Innlegg: 1455 en kg luft veier omtrent like mye som en kg bananer! fuorigioco Innlegg: 10363 Falcao Innlegg: 179 Den ideelle gasslov kan skrives som: pv = ZRT hvor R=Gasskonstanten_luft =universal gasskonstant/molekylærvekten til luft = 8314. 472 J/(kmol. K)/ 28. 97 J/kg. K=286. 9 p=absolutt trykk i Pascal (1 bar = 100, 000 Pa) v = 1/tetthet Z = 1 for idelle gasser T = temperatur i Kelvin (273. 15+20) Altså ved 1 bar og 20 grader Celsius: Tetthet = p/ZRT = 100, 000/(1*286. 9*293. 15) = 1. 19 kg/m^3 Tror dette ble sånn ca. riktig! Se for øvrig: Falcao kurant Innlegg: 696 bare sånn for å spikke litt fliser, så er vel en bar nærmere 101300 Pa fuorigioco Innlegg: 10363 kurant skrev: "bare sånn for å spikke litt fliser, så er vel en bar nærmere 101300 Pa" Ikke så god med disse flisene du? 1 bar er 10^5 Pa, 1 atm er derimot 101300 Pa

(riktignok skal du vel trekke fra vekten på luften, men siden den kun ligger på i overkant av 1 gram per liter, så er det vanligvis ikke så viktig) I saltvann vil 1 l luft dermed ha litt mer oppdrift, siden det er litt tyngre enn ferskvann. tså litt forskjellig i ferskvann og saltvann i saltvann er det vel snakk om 1, 03 kg pr liter? og i ferskvann ett kilo per liter og Johan? Det er vel helt greit å spørre om noe man lurer på SELV om man skulle ha lært det på kurs, jeg husker i hvert fall ikke alt fra grunnkurset.............. alle er like perfekte som deg vet du Originally posted by Morten Stridh Ingen er perfekte, men akkurat dette burde de aller fleste ha en viss peiling på... Men på den annen side, om de ikke har det, så er det svært positivt at de spør! Du får drikke vann Morten! tack för svar. : Meget aktiv Ble medlem: Jan 2006 Innlegg: 801 Spørsmålet var oppgitt i antall liter, og svarene som er gitt blir da litt lite presise. Husk at 1 liter på overflaten ikke er 1 liter på 10 meter.

1 liter luft i.g.h

En sylinder på 100 liter volum, med 10 bar trykk inne i sylinderen og du slipper den løs på 99 meter dybde. Hvordan vil oppdriftkraften øke på vei oppover, helt opp til overflaten? Share this post Link to post Trykket inne i sylinderen er vel ikke vesentlig? det er vel volumet den fortrenger og vekten av sylinderen. du må se på Vis vekten av sylinderen er større en oppdriften så vil ikke det være noe oppdrift. ikke at jeg vet hva svaret på det du lurer på, men det har vel ingen innvirkning på oppdriften hvor mye trykk det er inne i en tank med "ikke fleksible vegger" Om det er vakuum, eller overtrykk merker jo ikke omgivelsene.... sylinderen er laget av et lett og sterkt materiale. Trykket er 10 bar inne i sylinderen og 10 bar utenfor sylinderen på 100 meters dybde. Men når vi beveger den sakte oppover så vil trykket utenfor sylinderen bli mindre og mindre, vi får vel til slutt få en oppdrift på veien oppover. Oppdriften blir vel den samme uansett hvilket trykk det er i den ikke ekspanderende sylinderen, men hvor stort blir oppdriften, foreksempel for hver 5. meter oppover?

  1. Delvis avrevet sene i skulder
  2. Fikse kantkjørte felger
  3. Norge stavanger