Startlån Bergen Kommune

August 17, 2021, 9:52 pm

Får superlav rente og slipper krav til egenkapital. Norske kommuner er redningen for stadig flere nordmenn på boligjakt. Nordmenn uten egenkapital på jakt etter boligfinansiering får nå nei av stort sett alt som kan krype og gå av norske banker. Det finnes imidlertid en redning for deg uten oppsparte midler - og for en redning det er. Løsningen heter Startlån. Gjennom midler fra Husbanken tilbyr nesten samtlige norske kommuner startlån. I tillegg til superlav rente tar du innersvingen på Finanstilsynets nye egenkapitalkrav på minimum 15 prosent siden lån fra Husbanken er fritatt fra kravet. Er du en av de heldige som har fått startlån? Eller en av de uheldige som har fått avslag? Fortell din historie til oss! Superlav rente Som tabellen nederst i saken viser er renten på kommunale startlån via Husbanken vesentlig lavere enn de billigste sammenlignbare boliglån i vanlige banker. Ifølge fredag 24. februar tilbyr Haugesund Sparebank landets billigste boliglån (gjelder boliglån på to millioner kroner og finaniseringsgrad på 84 prosent) med en nominell rente på 3, 45 prosent.

Veil. kunngjøring EØS 070-2018 Tjeneste for administrasjon av startlån/tilskudd

  1. Startlån bergen kommune 2018
  2. Willoch om Listhaug: - Ikke alvorlig nok sak til å skifte ut regjeringen
  3. Startlån bergen kommune nj
  4. Bergen kommune - Startlån og tilskudd for kjøp og utbedring av bolig
  5. Bodo kommune
  6. Kjøper bolig med forbrukslån - Innenriks
kommune

Alborg kommune

Han forteller at kommunene i utgangspunktet vil få det de har behov for av startlånsmidler. Prioriterte grupper - Hvem er det som kan få startlån? - Startlån er en behovsprøvd ordning. Det er en klar føring fra Kommunal- og regionaldepartementet om at startlån bare skal bidra til å finansiere boliger av nøktern standard. Økonomisk vanskeligstilte grupper som enslige forsørgere, flyktninger, unge i etableringsfasen og folk som skal reetablere seg etter samlivsbrudd er eksempler på prioriterte grupper, sier Sauren. Folk med høy inntekt ikke utelukket Husbankens retningslinjer åpner imidlertid for at langt flere kan få startlån. Det finnes for eksempel ikke noe tak på hvor mye du kan tjene for å nyte godt av ordningen. - Den enkelte kommune står ganske fritt i å tilpasse startlånsbruken til lokale behov, men Husbanken anbefaler at kommunene prioriterer svake grupper. Hovedmålet bør være å hjelpe de som sannsynligvis verken nå eller senere vil kunne få finansiert et boligkjøp på annen måte enn med bistand fra kommunen, sier Sauren.

Lai saņemtu informāciju par iepirkumiem e-pastā, piesakieties, spiežot uz "Saņemt iepirkumu informāciju" lapas lejasdaļā! Bergen kommune vurderer å etablere samarbeid med ekstern leverandør for administrasjon av startlån/tilskudd. Før anskaffelsen utformes og kunngjøres, ønsker Bergen kommune en dialog med relevante markedsaktører og å motta innspill på hvilke løsninger, produkter og tjenester som kan tilbys. Innspillene sendes oss via kommunikasjonsmodulen i Mercell KGV innen 28. november. Bergen kommune vil deretter invitere til enkeltvis dialog med aktuelle leverandører. Dialogmøtene vil bli gjennomført i løpet av desember.

Startlån bergen kommune rente

startlån bergen kommune medical

Startlån og tilskudd for kjøp eller utbedring av bolig Startlån er for deg som ikke får lån i vanlig bank til kjøp av en nøktern og egnet bolig, og som ikke har mulighet til å spare. Startlån kan óg bli gitt til refinansiering av gjeld og til utbedring og tilpasning av bolig. Varig økonomiske vanskeligstilte kan søke tilskudd til etablering og tilpasning Kriterier og vilkår for å søke startlån Målgruppen for startlån er de som ikke kan få lån, eller har langvarige problemer med å få lån eller tilstrekkelig lån, i vanlig bank. Dette kan være: økonomisk vanskeligstilte husstander barnefamilier med lav inntekt enslige forsørgere personer med nedsatt funksjonsevne flyktninger (kan søke uten å være norsk statsborger) personer med oppholdstillatelse på humanitært grunnlag Manglende egenkapital for å kunne få lån i bank er ikke i seg selv tilstrekkelig for å få Startlån. Innvilgelse av startlån krever at husstanden har en brutto årsinntekt som er under veiledende inntektsgrenser (se brosjyre).

Bodo kommune

- For å få en ny og vellykket boligpolitikk er det nødvendig med større innsats og samordning både fra kommunene og staten. Husbanken må styrkes både økonomisk og organisatorisk, understreker han. - Hvor mye mer bør settes av til startlån for blant annet førstegangsetablerere? - Det har vi ikke tallfestet, men langt flere bør få tilbud om slike lån enn det som nå er tilfellet, svarer Tangen. Desperate ungdommer - Hvordan tolker du det at så mange unge vil finansiere egenkapitalen ved boligkjøp med forbrukslån? - Dette sier noe om hvor presset markedet er, og viser at førstegangsetablerere i ren desperasjon prøver å ty til kreative metoder for å komme seg inn på boligmarkedet. Denne iveren etter å komme seg inn på boligmarkedet, vitner også om stor framtidstro. Over halvparten av dem som er mellom 20 og 35 år, tror at boligprisene vil fortsette å øke. Om lag en fjerdedel tror de vil stabilisere seg på dagens skyhøye nivå. Bare 3 prosent tror det vil bli boligkrakk. - Vi i LO vil advare unge mot å kalkulere med at boligprisene vil fortsette å øke.

Startlån kan også bli gitt til refinansiering av gjeld hvis du står i fare for å miste boligen. Det samme gjelder til utbedring og tilpasning av bolig som er nødvendig for å bli boende i boligen. For eksempel på grunn av redusert funksjonsevne. Startlånet kan du nedbetale over inntil 30 år. I særlige tilfeller kan lånet bli innvilget med 50 års nedbetalingstid. Du kan velge flytende eller fast rente. Renten følger Husbankens rentefot tillagt 0, 25 prosent. Etableringsgebyr er for tiden 0, 5 prosent av lånebeløpet, maksimalt 2. 500 kroner. Termingebyret er for tiden på 45 kroner. Varig økonomiske vanskeligstilte husstander kan bli innvilget etableringstilskudd, slik at de sammen med startlån kan få mulighet til å kjøpe eller beholde en egnet og nøktern bolig. Se brosjyre som er vist i linken ovenfor. Lån og tilskudd til utbedring av bolig Tilskudd og lån kan også bli gitt til nødvendige tilpasninger i hjemmet på grunn av redusert funksjonsevne. Ordningene er strengt behovsprøvd. Det er ingen søknadsfrist og søknadene blir behandlet fortløpende.

Kommune norway

Enkelte kan fortsatt få lån uten 15 prosent egenkapital. Husbanken er ikke underlagt Finanstilsynets bestemmelser. Derfor trenger ikke lån fra Husbanken følge egenkapitalskravet på 15 prosent. Men langt fra alle kan få penger herfra. Foto: Vis mer Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Forrige uke ba Finanstilsynet bankene om å umiddelbart starte arbeidet med å endre kriteriene for boliglån. Blant annet blir det nå stilt krav om at du må ha minimum 15 prosent egenkapital for å få innvilget et boliglån, uten ekstra sikkerhet. Lenge var det også snakk om at praksisen skulle omfatte den gunstige startlånsordningen fra kommunene. Men startlånsordningen vil ikke bli berørt av de skjerpede kravene fra Finanstilsynet. - Dette er nok en misforståelse. Finanstilsynet kan nemlig ikke regulere Husbanken eller kommunene, sier spesialrådgiver Anders Kvam i Finanstilsynet til DinSide. Det betyr at du fortsatt kan søke kommunene om lån som overgår 85 prosent av boligens verdi.

Du må søke elektronisk via lenke på Husbankens sin hjemmeside. Link til elektronsik søknad finner du nederst på siden. Har du har verge eller mangler BankID må du ta kontakt med oss på telefon. Alle medlemmer i husstanden må fremkomme i søknaden. Ektefeller og samboere må søke sammen. Dette selv om dere ikke bor sammen på søknadstidspunktet. Du kan ikke søke om startlån sammen med søsken, foreldre eller andre voksne som du ikke kan anses for å leve i et ekteskapslignende forhold med. Du må oppgi og dokumentere alle inntekter, faste utgifter og formuesforhold. Det samme gjelder andre opplysninger som belyser den økonomiske og sosiale situasjonen din. Dette gjelder også fremtidige endringer. Foreligger det særlige boligsosiale forhold må du angi dette i søknaden under særlige opplysninger. Dette må du også dokumentere. Er søknaden mangelfull må vi innhente flere opplysninger og dokumentasjon før vi kan behandle den. Se veiledning til søknad om startlån og tilskudd for hvilken dokumentasjon som er nødvendig.

Jeg vil ville heller ha spart opp til egenkapitalen selv, eller lånt av andre. 2. Et vanskelig spørsmål. Det er tøft å komme inn på boligmarkedet, og vi er litt bortskjemte i Norge, hvor alle skal eie bolig. Norge er i en særstilling der. Så kanskje det burde vært mer vanlig å leie. Fredrik Leth, (41) Oslo 1. Jeg ville aldri tatt opp et slikt lån. De månedlige utgiftene ville blitt altfor høye. Jeg ville heller spart penger til jeg hadde råd til å kjøpe leilighet. men nå er ikke jeg i markedet for kjøp, siden jeg allerede eier bolig 2. Det er vanskelig slik det er i dag, med ekstremt høye boligpriser. Hva som må og bør gjøres er ikke lett å si. Camilla Haugen, (22), Bergen 1. For meg ville det aldri vært noe tema. Da ville jeg heller lånt av foreldre, framfor å skaffe meg et veldig dyrt lån. Selv leier jeg bare leilighet, men ser om etter noe å kjøpe. Men alt er så veldig dyrt. 2. Jeg vet ikke. Selv håper jeg at «boblen» snart spekker, slik at det blir lettere å komme inn i markedet. Lisabeth Gjerde, (24), Ålesund 1.