Valdres Brukt Og Antikk

August 18, 2021, 2:36 am

Når jeg er ute på riggen er det 12 timers skift, en uke nattskift og en uke dagskift. Jeg reiser ut på jobb med helikopter. Som bore- og vedlikeholdsoperatør er jobben min i hovedsak å bidra i boreoperasjonene. Jeg jobber mest på boredekk, der håndterer vi mye forskjellig boreutstyr. Vi har både manuelt og automatisk operert boreutstyr. Når vi kjører det automatiske utstyret sitter vi i en stol og jobber, men oftest er vi ute på dekk. Der kan jeg gjøre alt fra å spyle med høytrykksspyler til å gjøre inspeksjoner av utstyr. Vi gjennomfører vedlikehold, trykktesting og rutinesjekker. Jobben er ganske teknisk, vi jobber med hele spekteret fra grovmekanikk til finmekanikk, noe som er veldig spennende. En blir definitivt skitten på hendene, og får gjøre mye praktisk. På riggen har vi mange forskjellige yrker, og alle er like viktige for leveransen. Hva kreves for å kunne jobbe med dette yrket? – Jeg tok vg1 teknikk og industriell produksjon, og vg2 brønnteknikk før jeg hadde to års læretid.

Butikker åpne 17 mai 2011

Da en flokk fra bevegelsen dro mot Kautokeino den 8. november 1852 var Mons Somby en av de mest aktive. Sammen med lederen Aslak Hætta sørget han for at ingen trakk seg. Da de kom fra til Kautokeino forteller vitnemålene at Mons Somby var aktiv under drapene på lensmann Lars Johan Bucht og handelsmann Carl Johan Ruth. Han skal ha slått inn dører og vinduer på handelshuset og oppfordra til plyndring av dette, og han sørget for å få satt huset i brann. Han hevdet hele tiden under avhør at han hadde en guddommelig rett til å gjøre dette. Noen bygdefolk som hadde kommet seg unna varsla reindriftssamer og de fastboende i Ávžži, og ledet av skoleholder Clemet Gundersen dro en flokk på nitten, derav tre kvinner, til Kautokeino. Aslak hadde da de kom bare seks menn og ni kvinner med seg ettersom resten stakk av, men angrep dem allikevel. Med gjerdestaurer, kjepper og nevene som våpen gjøv flokkene løs på hverandre, og etter en stund måtte Aslak gi tapt. Han ble slått i svime og bundet. En kvinne døde to dager senere av hodeskader, mens en av fangene døde av skader han fikk under transporten til Alta noe senere.

Er du en av dem som bevisst unngår kveldstrening? Da bør du lese dette! Du har garantert en klar tanke om når på dagen det er lurest å få gjennomført treningen. Når du trener får kroppen masse energi, og kanskje det er grunnen til at du unngår å være aktiv om kvelden. Spesielt hvis det er for tett på leggetid, og du helst vil sovne med en gang. Nå viser en ny undersøkelse at en løpetur om kvelden kan være helt supert for hjernen. I hvert fall hvis du vil øke sjansen for å huske noe nytt som du nettopp har lært. En viktig detalj er imidlertid at du bør vente cirka fire timer med treningen hvis den nye informasjonen skal sitte. Hvis du lærer noe nytt klokka 15 om ettermiddagen, er det for eksempel ideelt med trening klokka 19. I hvert fall hvis man skal stole på den nye undersøkelsen der en liten forsøksgruppe skulle teste sin hukommelse i forbindelse med trening. Deltakerne hadde 40 minutter på å løse en rekke oppgaver. Deretter ble de delt opp i to grupper. Den ene skulle gjøre intervalltrening på spinningsykkel rett etter at de hadde løst oppgavene.

Disse blir sydd umiddelbart. Overfladiske skrubbsår blir vanligvis ikke sydd og disse gror fint av seg selv. Grad 2 fødselsrift Grad 2 rifter involverer dypere lag i vev og muskulatur. Slike rifter blir sydd slik at muskelvevet som er skadet eller delt kommer sammen igjen og mellomkjøttet får tilbake sin normale tykkelse. Grad 3-4 fødselsrift Noen få kvinner får dessverre større rifter hvor lukkemuskelen omkring endetarmen blir skadet (grad 3 og 4). Hvis det har oppstått en skade på lukkemuskelen (grad 3-4), skal den repareres innen 6-12 timer etter en fødsel. Operasjonen foregår på operasjonsstuen, vanligvis i ryggbedøvelse. Formålet er å rekonstruere lukkemuskelen og mellomkjøttet slik at kvinnen ikke får plager med lekkasje av luft eller avføring i fremtiden. Kjente risikofaktorer for grad 3 og 4 rifter er førstegangsfødende, mors alder, barnets fødselsvekt og instrumentell forløsninger (vakuum og tang). Man kan ikke forutsi hvilken kvinne som får slike rifter til tross at risikofaktorer er kjent.

Bestill eller gi bort et abonnement på Aftenposten Junior til kampanjepris her på Bladkongen og gled barna med en ny utgave full av nyheter, innsikt og moro hver uke. PS! Digital utgave for nettbrett, smarttelefon og desktop er inkludert når du abonnerer på Aftenposten Junior. Du får tilgang til nyeste og alle tidligere utgivelser i et søkbart arkiv.

Ulike ting i naturen har ulike behov for sol, varme og fuktighet for både å overleve og å vokse mest mulig. Hvis vi kombinerer kunnskap om naturen med kunnskap vi har om hvordan sola beveger seg over himmelen, kan vi klare å finne ut av himmelretningene uten å bruke kart og kompass. Det er flere tegn man kan bruke: Sola står i sør kl. 13 på sommeren og kl. 12 på vinteren. Steller du deg med ryggen til sola klokken 13 på sommeren og strekker armene ut til siden, vil skyggen din bli et fint kompass. Hodet ditt peker mot nord, beina mot sør, høyre armen mot øst og venstre armen mot vest. Sola står opp i øst og går ned i vest. Dette tegnet er mest presist å bruke tidlig eller sent på dagen, eller hvis du har god oversikt over omgivelsene kan du huske at sola stod opp bak et spesielt fjell eller over en ås som er tydelig å se. Maurtuer. Maurene er avhengige av mye sol og varme, og bygger derfor tuene sine der det er mest sol. Sola står i sør midt på dagen og beveger seg mer på den sørlige delen av himmelen enn på den nordlige, så det vil være mer sol på sørsiden av trær og steiner.

Få mer informasjon Er du NAF-medlem er ikke hjelpen langt unna. For du trenger nemlig hjelp til å frakte bilen til verkstedet for å få tømt og rengjort bilen for bensin på forsvarlig og lovlig vis. Hva kan gå galt? I dagens dieselbiler er det høytrykkspumper og dyser med finmekanikk som er svært avhengige av smøring. Høytrykkspumpene har opp til 2000 bar trykk. Bensinen tørrer ut, mens diesel har de smørende egenskapene mekanikken trenger. Det tar ikke lange stunden før bensinen har tørret ut bevegelige deler i pumpe og dyser. I tillegg kan uforbrent bensin komme inn i katalysatoren og overopphete denne. I beste fall må katalysatoren skiftes. I verste fall kan den begynne å brenne av overoppheting. Hva gjør jeg på bensinstasjonen? Hvis du plutselig oppdager at du har fylt bensin i stedet for diesel, må du holde hodet kaldt. Bilen må naturlig nok flyttes bort fra pumpen, uten å starte bilen. Har du nøkkel på tenningen, sett kun på tenning (første hakk) slik at rattlåsen løsner. Få hjelp til å dytte bilen unna.

  • Fjell over 2000 meter
  • Ting å gjøre i vestfold i dag
  • Kåre geir lio - Dagbladet
  • Søndagsspørsmål #23 - Sunday Question Thread : norsk

Det viktigste å vite for deg som forbruker er at det i realiteten ikke utgjør noe forskjell for deg. Du trenger altså ikke å skaffe deg et kredittkort med BankAxept for å kunne bruke det i terminaler i Norge. Andre kriterier er viktigere Når vi nå har forklart hvorfor det ikke er nødvendig å finne et kredittkort som er tilknyttet den norske betalingsløsningen, hva er det du bør tenke på i stedet når du vader gjennom jungelen av tilbud? Det vil være noe avhengig av hvordan du tenker å bruke kortet. Spesielt viktig er det å tenke over om du kommer til å benytte kortet og betale alt tilbake før forfall. Det vil alltid være den beste måten å gjøre ting på, da du vil have inn under den rentefrie perioden med en slik bruk. Da er det ingen ekstragebyrer til renter du trenger å bekymre deg over. Skaffer du deg et kort som gir deg rabatter på varekjøp som du gjør regelmessig, vil du også kunne spare penger på bruken. Hvor lang den rentefrie perioden kan variere litt fra selskap til selskap, så husk å sjekke nøye hva vilkår som gjelder for ditt kort.

Her er årets beste sommerdekk – Dyrt å velge billig, forteller NAF. Premium: Det var de typiske premium-merkene som stakk av med seieren. Foto: Produsenten Vis mer Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon Like sikkert som julenissen, kommer også NAFs test av sommerdekk hvert eneste år. Årets test inneholder resultatet av 18 dekk i forskjellige prisklasser og kvaliteter. Oppsummeringen er enkel: Det kan koste dyrt å velge billig. Det fremstår da heller ikke som noen overraskelse at det er de dyrere dekkene som er best. – Premium-merkene leverer de beste og sikreste dekkene. Dekkene er bilens kontakt med veien, så det er en billig livsforsikring å spandere på seg gode dekk, sier Rune Korsvoll, journalist i og NAF-magasinet Motor. Skal du skifte hjul selv: Her er Hjulskift for Dummies Kjente merker På pallen finner vi kjente merker, men det er likevel overraskende hvem som har inntatt den øverste plassen. Testvinner: Nokian Hakka Blue 2 stakk av med seieren.

Knallgode peanøttpannekaker HER. Pannekaker med smak av peanøtt, så gode! Tilsett gjerne litt kakaopulver for ekstra god smak. Tynne frukostpannekaker HER. Proteinrike, grove pannekaker som du kan rulle saman med valgfritt pålegg. Mmmm♥ Sunne bananpannekaker HER. Naturlig søte og saftige pannekaker som både er glutenfri, melkefri og sukkerfri! Gulrotpannekaker HER. Desse pannekakene gir skikkelig gulrotkake-følelse og er veldig gode! Kva type pannekaker blir det på deg idag? 🙂 I det siste har eg utelukkande laga mine nøytrale, proteinrike havrepannekaker – men no fikk eg jammen lyst å lage en litt meir spenstig variant! Det blir nok til kveldsmat for min del, men det er jo en nydelig avslutning på dagen♥