Forbrenne Fett Trening - Hvordan Forbrenne Fett Uten Trening

August 18, 2021, 2:50 pm

Optimal trening for å forbrenne fett Lær om hva som er optimal trening for å forbrenne fett. Finn ut hvordan løpetrening med forskjellig intensitet øker fettforbrenningen din. Hva er fettforbrenning? I denne sammenhengen er fettforbrenning kroppens evne til å forbrenne fett, og bruke fett som drivstoff i stedet for eller i tillegg til karbohydrater. Dette er en aerobisk prosess, som vil si at fett blir brutt ned med hjelp av oksygen. Du forbrenner fett både når du trener med lavere og høyere intensitet, men hvor mye fett du forbrenner vil variere, også med tanke på hvilken type aktivitet du gjennomfører. I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan trene løping for optimal fettforbrenning. Du vil få kunnskap om med hvilken intensitet løping forbrenner mest fett, og effektiv trening du kan gjennomføre for å forbrenne fett. Når forbrenner vi fett? Vi forbrenner mest fett når vi gjennomfører løpetrening med lav intensitet. Jo bedre form du er i, jo høyere prosentandel av fett er med i den metabolske prosessen.

Forbrenning av fett trening

Den viktigste fordelen med å trene løping før frokost, er at du potensielt kan forbrenne mer fett. Musklene har ikke så mye glykogen å ta av, så sannsynligheten er større for at kroppen må bruke av lagret energi som fett. På bakgrunn av dette kan løpere ha en fordel av å trene før frokost. Faste før treningen kan øke forbrenningen En studie publisert i British Journal of Nutrition fant at trening på tom mage om morgenen kan øke forbrenningen av kroppsfett med inntil 20% mer, enn det å trene etter frokost. Forskere fra Universitetet i Northumbria ba 12 fysisk aktive menn løpe med moderat intensitet på tredemølle om morgenen, uten å ha spist frokost først, mens enn annen gruppe spiste frokost før de løp. 90 minutter etter treningsøkta fikk deltakerne en sjokolademelk, mens de senere fikk pasta til lunsj, og ble bedt om å spise seg mette. Forskerne fant at deltakerne som ikke spiste frokost hadde mindre appetitt senere på dagen, og gjorde ingenting for å kompensere for sulten de hadde om morgenen da de ikke spiste frokost, sammenlignet med de som spiste frokost før de trente.

Finn ut hvordan du kan maksimere din fettforbrenning. Spis færre kalorier enn du forbrenner Dette er en no-brainer. For at vektreduksjon skal være tilstede må du ligge i et kaloriunderskudd. 1 kg fettvev tilsvarer et kaloriunderskudd på 7000 kalorier, så hvis du forbrenner 3500 kalorier i løpet av en dag, må du innta 2500 kalorier 7 dager i uken for å kunne redusere vekten med 1 kg fett. En grei tommelfingerregel er å gange sin egen kroppsvekt med 30 kcal for å finne sin vedlikeholdsvekt. En mann på 80 kg vil derfor ha behov for 2400 kcal for å holde vekten stabil. Et fornuftig kaloriinntak vil da være å ligge på 1900-2000 kcal som et utgangspunkt. Går man for fort ned i vekt, så kan man justere inntaket opp og går man ikke ned, så må man enten redusere inntaket eller øke aktivitetsnivået. Øk inntaket ditt av protein og råvarer Et økt proteininntak gir bedre metthetsfølelse, bevarer mer muskelmasse og forbrenner mer fett enn karbohydrater og fett. Dette fordi proteiner har en høyere termiske effekt enn karbohydrater og fett, hvilket betyr at en høyere andel av kaloriene du inntar fra proteiner vil brukes opp i nedbrytningsprosessen fra proteiner til aminosyrer.

Derfor forbrenner du mer fett. Det ideelle for maksimal fettforbrenning vil derfor være å kombinere løpetrening med lav, moderat og hard intensitet, der hovedvekten av treningen skal være med lav intensitet. Optimal trening som forbrenner fett når du løper Fettforbrenning går tregere enn forbrenning av karbohydrater, og trening med moderat intensitet tilsvarende 70% av makspuls vil gi deg best fettforbrenning. Dette er nedre del av sone 3, tilsvarende trening med moderat intensitet. Når du trener løping med denne intensiteten får kroppen tid til å spalte fettsyrer og glyserol, som er en del av fettcellene. Musklene trenger mye energi når du trener med denne intensiteten, men ikke så høy at den tærer på rask energi fra glykogen. Trener du med høyere intensitet, vil du være avhengig av mer karbohydrater, og forbrenner i mindre grad fett. Trener du med høyere intensitet, vil forbrenningen av fett gå noe ned, fordi den vil være avhengig av et større forbruk av karbohydrater for å få i deg energi raskt nok.

forbrenne fett uten trening

Forbrenne fett trening free

forbrenne fett trening pictures forbrenne fett trening 2

Forbrenne fett trening 2

  • Jakob Schøyen Andersen
  • Jul på bakken 2018 calendar
  • Fra gatwick til london

Fettforbrenning trening

Det kunne ikke hvert lengre fra sannheten. muskelmasse. Hvis du oppnådde mer muskelmasse med å trene tungt med baseøvelser, hvorfor skulle du ikke fortsette med det for å beholde muskelmassen? Baseøvelser forbrenner også mer kalorier enn isolasjonsøvelser. Intervalltrening har i flere studier vist seg å være meget effektiv for å redusere fettmengden. Grunnen til dette er at denne form for trening utføres ved såpass høy intensitet at kroppen vil bruke mere kalorier resten av dagen på å restituere seg fra økten. Dette kalles EPOC (excess post-exercise oxygen consumption) og sammenlignet med vanlig moderat intensitets trening har det vist seg at intervalltrening pågrunn av dette kan forbrenne opptil 9 ganger mer fett i hvile. Drikk grønn te I tillegg til å være en kraftig antioksidant, så har grønn te vist seg å være gunstig for fettforbrenningen. Mekanismen bak dette ligger i at grønn te kan øke nivået av noradrenalin som er beslektet med et annet hormon kjent som adrenalin. De økte nivåene av noradrenalin bidrar til økt forbrenning samtidig som appetitten blir redusert.

Treningseffekten av løping med moderat intensitet kan være en økning i det generelle treningstempoet, som gjør det lettere å utføre anstrengelser av moderat intensitet, og øker prestasjonsevnen. Stabil, kontrollert, rask pusting. Vi vil understreke viktigheten av at trening i sone 3 ikke på noen måte skal gå på bekostning av løpetrening med lav intensitet. Trening i med lav puls er den viktigste løpetreningen du gjennomfører i løpet av en uke, og bør utgjøre 80% av den totale treningsmengden. Siden maksimal fettforbrenning tilsvarer løping med en intensitet på rundt 70%, er det på dette nivået du skal trene løping med moderat intensitet. Du skal løpe komfortabelt rundt 70% av makspuls, uten alt for store anstrengelser. Trene før frokost for økt fettforbrenning Lær hvordan du kan trene om morgenen før du har spist frokost. Lær om fordeler og ulemper med å trene løping før du har spist om morgenen. I hvilken grad du vil ha fordeler av å trene før frokost, avhenger av du trener for. Det som kan være en fordel for noen, kan være en ulempe for andre.

Slik reagerer kroppen på økt fettinntak. (SIDE2): Høyfett kosthold er i ilden som aldri før. Men lønner det seg å øke fettinntaket for å redusere fettmassen på kroppen? Denne studien ser på hvordan kroppens fettbalanse reagerer på økt fettinntak og på sammensetningen av fettet vi spiser. Denne artikkelen er levert av Studien var lagt opp til å se på hvordan forskjellige kilder til fett påvirker fettbalansen i kroppen vår (fettinntaket – fettforbrenningen). I tillegg undersøkte forskerne hvordan trening påvirket kroppens evne til å tilpasse seg et høyfett kosthold. Åtte friske unge menn ble testet i fire forskjellige tilfeller. I det ene spiste de mye umettet fett og trente, i det andre spiste de mye mettet fett og trente, i det tredje spiste de mye umettet fett og var inaktiv og i det siste spiste de mye mettet fett og var inaktiv. I alle fire tilfellene tilbrakte de 5 dager i et metabolsk kammer og fikk all maten de spiste servert. Maten besto av 50 prosent fett, 35 prosent karbohydrater og 15 prosent protein.