Er Man Student Når Man Går På Videregående

August 17, 2021, 10:38 pm
  1. Når er man student? - Barneombudet
  2. Får man studentrabatt på videregående skole?
  3. Studentrabatt | Ruter

AlexanderK Innlegg: 6863 Nå for tiden er det visst veldig populært å kalle elever for studenter. Når skjedde det? Tidligere var man jo ikke student før man lærte ting på høyskole/universitet.. Til og med i Vi Menn, det store og seriøse magasinet, blir 18 år gamle skoleelever kalt for studenter eller studiner. Makan altså. Her er det et eksempel på at man kan være rørleggerstudent(! ): GiPazzini_85 Innlegg: 85482 Man er ikke student før man er på høyskole/universitet. Enkelt og greit. Soilwork Innlegg: 1981 En elev er en som går på barne/ungdoms/videregående skole. En student er en som _studerer_ ved en høyskole, eller et universitet. Studenter, når de er ferdige, får grader som bachelor, eller master. Det gjør ikke elever. VIPP_2 Innlegg: 3034 Wikipedia: En student er en person som studerer, det vil si får undervisning og tar utdanning, særlig ved en høyere læreanstalt eller skole. I Norge brukes begrepet student særlig om personer ved høgskoler eller universiteter. Student var tidligere også betegnelse på elever som hadde tatt examen artium ved et gymnas.

Når er man student? - Barneombudet

når kommer shameless sesong 4 på netflix er man student når man går på videregående skole

Får man studentrabatt på videregående skole?

når er black friday

Man studerer ikke. Man går på skole. Det er så stor forskjell på VGS og et universitet at man ikke kan sette det i samme kategori. Er man student i 10. klasse på ungdomskolen også? Der har man eksamen. AlexanderK Innlegg: 6863 maxg skrev: Kan man "eleve" til å bli noe da. Man studere ting uten å være student? ------------ Man kan eleve til å bli rørlegger, elektriker, tømrer osv... VIPP_2 Innlegg: 3034 AlexanderK skrev: Nå er vel ikke akkurat Wikipedia et fasitsvar, selv om jeg i dette tilfellet er ganske enig med siden. ----------------------- Nei. Jeg har forsåvidt kalt meg student hele tiden gjennom videregående, da jeg faktisk studerte og ikke "elevte".. om det er snakk om yrkesfag. AlexanderK Innlegg: 6863 VIPP_2 skrev: Nei. om det er snakk om yrkesfag. -------------------------------- Da mener jeg at du har gjort feil. Da jeg gikk på videregående "gikk jeg på skole". Det streifet meg aldri å si at jeg studerte. jonas Innlegg: 34764 "soool skrev: Man er selvfølgelig student på VGS også... " Det står da "var tidligere", altså i betydningen "er ikke nå lengre".

  • Nm krav svømming
  • Begivenheter i Østersund
  • Når kommer shameless sesong 4 på netflix
  • Kamworor vant New York maraton – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan
  • Når er black friday
  • Studentrabatt | Ruter
  • SSB og Statistikklovutvalget - Fakta på tre bokstaver. Inntil videre - Dagbladet
  • Vm genser 2013 2016
  • Yr loen langtidsvarsel
  • Hvordan lage stekt ris
  • Brette enkel julestjerne
  • Elektronikk butikk nær meg en

Studentrabatt | Ruter

Student ble tidligere også brukt som en generell betegnelse på personer som hadde tatt examen artium ved universitetet, uavhengig av om de fortsatte med universitetsstudier etter dette. [1] De som skulle bli student ble i begynnelsen kalt russ og senere hen ble russen studenter når de hadde avlagt studenteksamen. [3] I Danmark er fortsatt denne tradisjonelle språkbruken vanlig. Tradisjonelt var latin – som frem til 1800-tallet var det dominerende vitenskapelige språket – blant de viktigste fagene man måtte kunne for å bli student. Frem til midten av 1800-tallet eksisterte det i Danmark og Norge en egen preliminæreksamen som gav mulighet til å studere uten eksamen i latin og gresk, men disse studentene fikk egne, lavere akademiske grader med mer begrensede karrieremuligheter, og slike studenter ble i samtiden betegnet som preliminarister heller enn studenter. Da det i 1875 ble innført realartium uten latin forsøkte konservative filologisk orienterte professorer fortsatt å forbeholde ordet student for dem med latinartium (gjerne kalt «latinere»); tradisjonelt hadde latinerne høyest status i skolesystemet og høyere utdannelse.

Når er det du egentlig går for å være student og får student rabbat på tog og el. butikker osv.? Når du har studentbevis og har betalt semesteravgift Fra og med videregående tror jeg. Da får du et studentbevis som gir deg diverse rabatter. Sitat av Sykfyr Sier vel seg selv? Når du er student Ja men NÅR er du student?? Sitat av etsi Etter videregående. Man er elev på videregående skole. Man er student ved et universitet eller høyskole. Sist endret av nso; 15. juli 2010 kl. 00:30. Sitat av nso Etter videregående. Kommer kanskje an på personen som evt. gir deg rabatten. Feks. fikk jeg rabatt på bussen med mitt "studentbevis" fra videregående. Kan bekrefte at man på flybussen o. l. går som student med skolebevis fra vgs. Flere jeg kjenner fikk også rabatt med det beviset man hadde på videregående. Tror ikke de fleste sjekker bevisene grundig. Sist endret av Archj; 15. 00:32. Sitat av Alfemann Godt å høre Du er jo student når du går videregående da, jeg gikk første året videregående i fjor, jeg fikk "elevbevis" men funket fint som studentkort på alt som du kan få studentrabbat på Det er egentlig litt irrelevant.

  1. Bolig til salgs bodø e
  2. Hekle kosedyr oppskrift
  3. Sverre rørvik nilsen