Er Nettsiden Trygg

August 17, 2021, 11:04 pm

Hva er SSL-sertifikat? Et SSL-sertifikat er det som vil aktivere HTTPS på nettsiden din. Derfor brukes disse ofte om hverandre. SSL står for Secure Sockets Layer, og sikrer dataene som sendes mellom deg som bruker og nettsiden du besøker. Du må dermed ha et SSL-sertifikat for å aktivere HTTPS. Sikkerhetsnivåer hos Google Siden juli 2018 har Google Chrome merket alle sider som ikke bruker HTTPS som «Ikke sikkert» eller «Farlig». I Chrome får nettsiden din en av tre merker: Informasjon på denne siden blir kryptert, og du er trygg. Nettsiden bruker ingen privat tilkobling, og det kan hende andre personer ser informasjonen du sender inn på siden. Ikke sikkert: Noe er alvorlig galt med personvernet til nettsidens tilkobling, og andre kan se informasjonen du sender inn. Farlig: Unngå nettsiden. Hvis du bruker nettsiden, vil din informasjon sannsynligvis bli delt med uønskede personer. Disse ikonene gjør at besøkende raskt ser om nettsiden din er sikker eller ikke. Har du ikke en sikker nettside vil du kunne oppleve mindre trafikk og tid brukt på siden din.

Er nettsiden trygg hospital

  • Er nettsiden trygg king
  • Er nettsiden sikker
  • Er denne nettsiden trygg
  • Sjekk om nettsiden er trygg

Her er tipsene. Artikkel skrevet av: Kjetil Hamnes Sist oppdatert 27. oktober 2016 Ser du forskjell på sikre og usikre nettsider. Ta vår sikkerhetstest og finn ut om du har grunn til å føle deg trygg. Foto: ©2016 iStockphoto LP I dag bruker vi internett til det meste. Vi "googler" etter informasjon, deler personlige opplysninger i sosiale medier, og legger igjen kredittkortinformasjon når vi handler på nett. Dessverre finnes det juksenettsider som er designet for å svindle oss. Ta sikkerhetstesten og finn ut om du ser forskjell på trygge og farlige sider - Du kan aldri gardere deg helt mot å bli lurt, men det hjelper å være litt ekstra oppmerksom når du surfer, sier Jan Roger Wilkens i Telenor Security Operations Centre. Dette er faresignalene Wilkens kommer med følgende råd: Inneholder URL-en (adressefeltet) tall, symboler og mange bokstaver uten betydning etter hverandre, er det et tegn på at noe kan være galt. Dårlig språk og stavefeil er ofte et signal om at nettsiden er falsk. Blir du bedt om å oppgi kontoinformasjon på en åpen nettside, har siden antagelig som formål å svindle deg.

Se alltid etter en grønn hengelås til høyre i adressefeltet - det betyr at nettsiden er skikkelig kryptert og at eieren er bekreftet. Kontroller at adressen til siden, øverst i nettleseren, ser riktig ut. For eksempel Ta sikkerhetstesten Vi har laget en sikkerhetstest du kan ta for å finne ut om du ser forskjell på falske og ekte nettsider. Du blir vist en serie av tilsynelatende like nettsider, og skal så raskt som mulig trykke på bildet av den sikre siden. Klarer du åtte av åtte riktige? Ta testen her Ser du forskjell på trygge og falske nettsider? NORTON INTERNET SECURITY Har du et oppdatert sikkerhetsprogram på maskinen din? En lisens til Norton Internet Security er inkludert når du er bredbåndskunde hos Telenor. Om du ikke har lastet den ned ennå, så gjør du dette på Mine Sider. Her kan du også kjøpe flere lisenser. AKTUELT PÅ ONLINE

Den samme linken kan også brukes hvis du ikke finner organisasjonsnummeret på nettsiden det er snakk om. Da kan du søke på bedriftens navn i Brønnøysundregisteret. Er selskapet registrert, vil du finne organisasjonsnummeret i søkeresultatet. LES OGSÅ: Fire av fem nettsider bryter cookie-bestemmelsene Bør ha en policy for personvern Finner du ingen kontaktinformasjon, så styr unna, er rådet fra Forbrukerrådet. Forbrukerrådet har laget en sjekkliste du kan bruke når du handler på nettet. Befinner nettbutikken seg i USA, er det verdt å sjekke om butikken har rent mel i posen via denne nesttsiden. Fått regning for noe du ikke har bestilt? Noen opplever også å få regninger i posten for varer de ikke har bestilt. Da er det viktig at du melder fra til den som har sendt den. Du bør gjøre det skriftlig, og pass på å ha en kopi av brevet ditt, så du har bevis til senere. Du er ikke forpliktet til å betale for varer og tjenester du ikke har bestilt. Dersom selgeren hevder at dere har inngått en avtale, er det selgeren som må dokumentere dette, skriver Forbrukerrådet.

Har du ikke SSL-sertifikat som sørger for HTTPS-kryptering på nettsiden din risikerer du å få merket «Ikke sikker» i nettleseren. Her er hvorfor du må oppgradere til HTTPS. Få en sikker nettside Unngå å bli merket som «Ikke sikker» eller «Farlig» Få høyere rangering i Google Vis kundene dine at du er til å stole på La oss oppklare hva HTTPS er før vi går videre. Hva er HTTPS? HTTPS står for Hypertext Transfer Protocol Secure, og er en sikrere utgave av HTTP. Har nettsiden HTTPS i nettadressen kan du være trygg på at informasjonen som sendes mellom nettleseren og serveren bli kryptert. Koblingen beskytter data som kredittkortinformasjon, innloggingsinformasjon og lignende. Informasjonen som sendes blir kodet om til et «språk» som bare nettleseren og serveren kan tolke gjennom HTTPS-koblingen. Tidligere var dette kun en standard for nettsider som behandlet sensitiv informasjon, men i dag har dette blitt standard for alle typer nettsider. Spesielt fordi brukere blir advart mot å bruke nettsider som ikke har HTTPS.

Her kan du se hvordan et sikkerhetssertifikat ser ut i nettleseren: 3 grunner til å oppgradere til HTTPS Du får en nettside som merkes med "Sikker" og et hengelås-ikon. Dette viser at siden er trygg, og besøkende føler seg trygge på å fylle inn informasjon om betalingskort, innlogging og andre personopplysninger. Google rangerer sider med HTTPS høyere i søk enn sider uten. Google ønsker med dette å gjøre internett til et tryggere sted. Du oppleves som en seriøs og trygg aktør som tar sikkerhet på alvor. Du har gjort et tiltak for å sikre dine besøkendes sikkerhet. Kilde: Google Ønsker du hjelp med å sikre siden med HTTPS? Ta kontakt med oss i skjemaet under. Meld deg gjerne også på nyhetsbrevet vårt for oppdateringer fra bloggen rett i innboksen!

SVAR Besvart 09. 05. 2014 09:37:26 Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Hei Nettsiden du nevner ligger ikke på Forbrukerombudets liste over useriøse nettsider: Men dette er ikke en norsk nettside! Det betyr at norsk lov ikke kan hjelpe deg hvis det skulle oppstå en tvist, og norske rettsinstanser kan heller ikke kjøre saker mot utenlandske selgere. I kontaktopplysningene til firmaet fremgår det en kinesisk adresse. Et domenesøk bekrefter at det er kinesere som står bak nettsiden. Selv om dette ikke er nok til å si med sikkerhet hvor seriøs nettsiden er, så kan vi ikke anbefale denne nettsiden. Våre generelle råd til trygg netthandel finner du her: Vennlig hilsen Forbrukerrådet