Widerøe Nye Fly

August 17, 2021, 11:48 pm

Berntzen og Bergsland førte flyet fra Brasil til Bergen, og begge humrer som guttunger når vi ber dem beskrive det. - Det er rett og slett et fantastisk fly. Helt ny motorteknologi gir mer kraft, men mindre forbruk, utslipp og støy. Vi skal ikke nekte på at vi har hatt det gøy på turen hit til Bergen. Dette flyet representerer ikke bare noe helt nytt for passasjerene våre, det gjør det virkelig for oss som jobber om bord også, sier Berntzen til Dagbladet. Lyst til å diskutere? Lik Dagbladet på Facebook Reise

Widerøe

Ombygging i Bodø gjør at flyene tåler førti tusen nye landinger. ØKT LEVETID: Det 16. og siste Dash 8-flyet som har vært gjennom en levetidsforlengelse i denne Widerøe-hangaren. Nå er flyet klart for ti nye år på det norske kortbanenettet. Per Erlien Dalløkken/Teknisk Ukeblad Publisert: Publisert: 3. mai 2015 15:58 Over 20 år gamle fly er klargjort for å tjenestegjøre minst ti år lengre enn de opprinnelig var konstruert for. Det er resultatet av et banebrytende samarbeid mellom Widerøe og flyprodusenten Bombardier Aerospace. Flåteutfordring Widerøe hadde tidligere presserende flåteutfordringer: Flesteparten av de minste Dash-8-flyene deres var i ferd med å gå ut på dato. De var sertifisert for 80 000 landinger og flyene som ble levert i perioden 1993-1996 begynte å nærme seg dette tallet. Problemet var at Bombardier sluttet å produsere Dash 8-100 for ti år siden. Samt at det på dagens marked ikke finnes noen andre flytyper som er i stand til å benytte de korteste rullebanene (800 meter) med samme kapasitet og ytelse.

Luftfart - Dette har du aldri sett på et Widerøe-fly før. Og nå vil de fly deg til Middelhavet. - Dagbladet

widerøe

Avisa Nordland - Widerøe

  • Widerøe nye fly
  • Widerøe kjøper nye fly
  • Hundegenser oppskrift liten hund
  • Widerøe nytt fly
  • - Null utslipp fra fly innen år 2030 / Bodø/Glimt
  • Oppskrift på brød
  • Åpner ny butikk med ekstrem-billigmat - Dagbladet
  • Widerøe var forberedt på trøbbel med nye fly - nå er de mer pålitelige enn de gamle - Tu.no
  • Widerøe: Umulig å tjene penger med nye coronakrav | ABC Nyheter
  • Widerøe nye fly.fr
  • Leie til eie oslo
  • Alborg kommune

Kabinen er omtrent 25 cm bredere enn Dash-8. I tillegg har flyene ordinært strømuttak til hvert sete, og Widerøe lover høyhastighets internett fra neste år. Mindre benplass enn Ryanair Ifølge produsenten er 75 prosent av flyet nytt, sammenlignet med den forrige generasjonen E190, som blant annet frekventerer norske flyplasser i KLMs farger. Men mens KLM har 100 seter med 30–32 tommers seteavstand, har Widerøe valgt å presse inn 114 seter, som er det maksimale antallet Embraer tilbyr. Det gir en såkalt seat pitch (avstand fra seterygg til seteryggen foran) på 29 tommer (74 cm) med denne løsningen. Dette er 5 cm mindre enn i dagens største Widerøe-fly (Q400), og mindre enn i de fleste setene hos SAS, Norwegian og Ryanair. Widerøe opplyser imidlertid at de har valgt et sete som skal gi noe bedre plass til knærne. – Hvorfor går Widerøe under standardnivået på beinplassen hos Ryanair, Norwegian, SAS og de aller fleste andre som flyr i Norge? – Setene er spesialdesignet slik at det er brukt et betydelig tynnere, men sterkere materiale uten at dette går ut over sittekomfort.