Matematikk Eksamen Lærerutdanning &Middot; Mat0100V – Matematikk 2 For Grunnskolelærere - Universitetet I Oslo

August 18, 2021, 8:14 am

Undervisningskunnskap innebærer solid og reflektert forståelse for den matematikken elevene skal lære og hvordan denne utvikles videre på de neste trinnene i utdanningssystemet. Videre kreves matematikkfaglige kunnskap særegen for lærerprofesjonen. Undervisningskunnskap innebærer også å ha didaktisk kompetanse som gjør at læreren kan sette seg inn i elvenes læringsprosesser, og gjennom variasjon og tilpassing kan tilrettelegge matematikkundervisningen. Emnet gir derfor en grundig innføring i tallteori og geometri med tanke på lærerens undervisningskunnskap. Forkunnskapskrav Godkjent lærerutdanning som inkluderer enten 30 studiepoeng/10 vekttall matematikk/matematikkdidaktikk fra lærerutdanningen eller 30 studiepoeng/10 vekttall annen relevant matematikkutdanning (relevans vurderes av opptakskomité) Eksamen/vurdering Innlevering og skriftlig eksamen Vekting Varighet Karakter Hjelpemidler Skriftlig eksamen 7/10 6 timer A - F Innlevering 3/10 A - F Skriftlig eksamen (6. timer) teller 70% av karakteren.

Forkurs i matematikk for opptak til lærerutdanning i 2017 - regjeringen.no

Som et ledd i regjeringens arbeid med å gjøre gode lærere enda bedre, ble opptakskravene til lærerutdanningen skjerpet for opptak til studieåret 2016/2017. For å komme inn på lærerutdanningen ble det da krav om en snittkarakter på minimum fire i fellesfaget i matte, den matematikken som er obligatorisk på videregående (1P/1T og 2P/2T). Søkere som har bestått programfag i matematikk (S1, S2, R1 eller R2) har klart mattekravet. Lærerutdanningene ansvarlig for avvikling Universiteter og høyskoler som har grunnskolelærer- og lektorutdanninger vil ha ansvaret for forkursene som skal gjennomføres sommeren 2017. Søkerne skal sikres et godt tilrettelagt undervisningsopplegg. – Jeg forventer at institusjonene går kritisk gjennom forkursene som ble arrangert i sommer, og bruker lærdommene til å lage bedre forkurs neste år, sier Røe Isaksen. Kunnskapsdepartementet tildeler penger til institusjonene for å gjennomføre kursene. Utdanningsdirektoratet vil få ansvaret for å utforme den nasjonale avsluttende prøven og skaffe nok sensorer.

Matematikk 2p

Under Reform 94 var det en markant nedgang i andelen algebraoppgaver gitt til eksamen. Dette har endret seg med Kunnskapsløftet, der andelen algebraoppgaver nesten er tilbake på samme nivå som under Reform 74. Analysen viser også at en større andel av algebraoppgavene fra Reform 74 lå på et høyere kognitivt nivå enn for de andre to reformene. Under Kunnskapsløftet har andelen av oppgaver i kategorien å kunne hatt en stor økning. Videre skiller Reform 94 seg ut med en langt høyere andel oppgaver av typen anvendt matematikk. Oppgaver av typen å resonnere er lavt representert i alle tre reformene. Publisher UiT Norges arktiske universitet UiT The Arctic University of Norway

Sliter du med mattekravet for lærere - Metis Privatistskole

– Det er altså få oppgaver som gir mulighet til å vise kompetanse på lavt nivå der hjelpemidler er tillatt. Det er litt paradoksalt at de elevene som presterer svakest, gjør det best på de oppgavene hvor de må klare seg uten hjelpemidler, sier Smestad. Eksamen er ofte relativt lik fra år til år, med de samme oppgavesjangrene som går igjen. Likevel skjer det gradvis endringer, slik som at det digitale får en større plass, at det blir flere flervalgsoppgaver og at delen uten hjelpemidler blir tillagt større vekt i vurderingen. – Det blir veldig spennende å se i hvor stor grad eksamen blir endret i tråd med de nye læreplanene etter Fagfornyelsen, avslutter Smestad. Hovedfunn God sammenheng mellom læreplan og eksamen. Digitale forskjeller i matematikkopplæringen og til eksamen. Passe vanskelighetsgrad for elever på høyt og middels nivå. Svært få oppgaver på del to av eksamen som elever på lavt nivå mestrer. Språk og kontekst er vanskelig å forstå for elever med innvandrerbakgrunn og elever fra hjem med lav sosioøkonomisk status.

Matematikk 4

matematikk r2
  1. Samme deksel til iphone 6 og 6s release
  2. Stadig flere flervalgsoppgaver ved matematikkeksamen - OsloMet
  3. Resultater bergen maraton 2018
  4. Matematikk 2p
  5. Matematikk 2, 5. - 10. trinn, modul 2 - Studieemner - UiS
  6. Matematikk s1
  7. MAT0100V – Matematikk 2 for grunnskolelærere - Universitetet i Oslo
  8. Psykologi som privatist 2018
  9. KSU.NO - Operautstilling og jubileum i Galleri Dobag
  10. Kuratorene: Kråkvik&D’Orazio | DOGA
  11. Matematikk s2