Dette Livet Eller Det Neste Sammendrag

August 18, 2021, 3:48 pm
  1. Dette livet eller det neste analyse prezi
  2. Dette livet eller det neste sammendrag center

Og det han så av Sharia, hvordan Dawlasoldater henrettet folk, synes han var grusomt. I starten synes jeg formen var litt uvant. Tariq forteller, Vitanza skriver, men spørsmålene hans får vi ikke vite. Etterhvert ble jeg vant til formen og ble fenget av historien. For meg ble det en dokumentarisk roman, enn sann beretning om en fremmedkrigers opplevelser. At ting er noe fiksjonalisert ble ingen hindring under lesningen. Etterpå ble jeg selvsagt nysgjerrig og begynte å søke opp mediasakene om dommen hans på nett, og jeg fant ut hvem han og kompisene var gjennom navnelista i Erlend Ofte Arntsens bok Fremmedkrigerne. Blant annet så er ikke Tariq fra Halden, men Fredrikstad. (Resten får lesere finne ut selv hvis de ønsker det. ) Det som jeg undrer meg på i ettertid og etter å ha lest noen avisartikler om Tariq og dommen, er om han forherliger seg selv i stor grad, om dette er sant, eller en strategi for å fremstå med sin uskyld. Han er dømt for deltagelse i terrorvirksomhet, men mener seg uskyldig.

Dette livet eller det neste analyse prezi

FORFATTER: Demian Vitanza TITTEL: Dette livet eller det neste FORLAG: Aschehoug Zlatan Ibrahimovic. Fotballguden fra Malmö er den første assosiasjonen jeg får idet jeg begynner å lese «Dette livet eller det neste», for Tariq har den samme muntlige fortellerevnen som gjorde Zlatans selvbiografi til en stor leseropplevelse. Han har det i kjeften, som det heter, og foreslår et samarbeid når forfatteren Demian Vitanza kommer på besøk for å holde skrivekurs for de innsatte. Skal vi tro bokens fremstilling, løste Tariq aldri et skudd i noen retning i Syria. Vitanza skriver i etterordet at boken er basert på 100 timer samtale i fengselet, og legger til at det er lagt inn større eller mindre grad av fiksjonalisering både fra forfatterens og kildens side. Skal vi tro bokens fremstilling, løste Tariq aldri et skudd i noen retning i Syria. Tvert om kjørte han rundt i en utrangert ambulansebil og plukket opp døde og sårete opprørere før han til slutt havnet i skuddlinjen selv. Tariqs versjon Om dette er den hele og fulle sannhet, kan vi ikke vite.

  1. Hedvig Montgomery, Tenåringer | Hedvig Montgomery advarer foreldre: - Du kan gjøre tenåringen din deprimert
  2. Slush distribusjon as
  3. Dette livet eller det neste sammendrag n
  4. Levenger sykehus ledige stillinger vs
  5. Kjøpe aksjer otovo
  6. Hellig bok kryssord
  7. Profil – Diego Velázquez | Alicante, Malaga, Gran Canaria og storbyene i Spania | Guider og tips
  8. Dette livet eller det neste handlingsreferat

Sammen med sine bestekompiser Carlos og Abri dro de i moskeen og traff andre som opptatt av salafisme, rettroende muslimer. Tariq interesserte seg for dette og de diskuterte mye hva som var rett islam, og dette utviklet seg mer og mer ettersom de kom i kontakt med Islam Net og andre miljøer i Østfold og Oslo. Ideen om å dra til Syria og hjelpe andre muslimer dukket gradvis opp og ble til et kall. Tariq og Abri bestemte seg for å dra. På samme måten som jentene i Seierstads bok To søstre, sa de ikke fra hjemme før de hadde kommet frem. De kjørte med bil avgårde. Vi får et innblikk i reisen og livet i Syria. En kjenning av Abri møtte dem på grensa, Abu Saad. Han tok hånd om dem. Abri ønsket å knytte seg til en tsjetjensk gruppe, siden han selv var tsjetjener og valgte å knytte seg til Sayfullah, Jamaad Sayfullah. Tariq selv var veldig i tvil hvem han skulle knytte seg til og om han ville sverge troskap til en gruppe. Det var heller ikke lett å finne ut hvem av gruppene man passet best inn i, hvordan de samhandlet med hverandre, hvem som kjempet mot hvem osv.

dette livet eller det neste sammendrag de

Dette livet eller det neste sammendrag center

dette livet eller det neste sammendrag portal

Demian Vitanza Aschehoug 2017 Nominasjonsjuryens begrunnelse: Gjennom en lengre periode intervjuet forfatter Demian Vitanza en hjemvendt fremmedkriger i et fengsel på Østlandet. I Dette livet eller det neste har han fått navnet Tariq, og Vitanza forteller hans historie. På samme tid er boka en kritikk av å formidle en annens historie. Hvor nært kan vi egentlig komme andre mennesker gjennom språket? Boka består av scener fra intervjusituasjonen i fengslet og lange passasjer fra fremmedkrigeren Tariqs perspektiv, der Tariq forteller historier fra oppveksten og den nære fortiden på Syriakrigens frontlinjer. Vitanza er opptatt av at ingen stemmer er nøytrale eller 100 prosent troverdige, og heller ikke hans egen, delvis fordi han etter hvert utvikler et slags vennskap med Tariq. Det er nettopp i denne problematiseringen av historiefortelling, moral og sannhet at bokas styrke ligger – i tillegg til at den unngår polariseringen som preger samtidas debatt om islam og religion. Demian Vitanzas språk er preget av mørk humor og slentrende formuleringer som gjenspeiler Tariqs forkjærlighet for amerikansk rap – som etter hvert ble erstattet av Koran-vers.

  1. Fotball