Komme Over Kjærlighetssorg

August 18, 2021, 11:04 pm
  1. Helse, Samliv | Forskere testet ulike strategier for å komme over eksen, kun én fungerte

Unnvik også steder det er sannsynlig at du vil møte eksen eller vennene hans/hennes. Ellers blir det umulig å akseptere situasjonen og se fremover! Tillat tid til refleksjon Ikke prøv å ikke tenke på eksen. Det er bedre å sørge en liten stund. Ved å tenke tilbake til både gode og vanskelige stunder, vil du med tiden bearbeide det som har skjedd. Husk å ikke idealisere fortiden og eksen. Rydd unna minner Å stadig bli minnet om eksen gjennom bilder eller personlige gjenstander vil hindre deg i å gå videre. Selv om det er smertefullt, bør du legge alt som får deg til å tenke på eksen i en boks og sette den et sted du ikke ser den. Enkelte vil også føle seg lettet hvis de tar et enda mer drastisk skritt, og faktisk kvitter seg med alle ting som vekker minner om eksen. Vær sosial Selvmedlidenhet og isolasjon hjelper deg ikke videre. Snakk heller med venner om hva du har opplevd. De vil trøste deg og hjelpe deg med å bli klar over hva som gikk galt mellom deg og eksen. Bli med på fester eller arrangementer, hvor du opplever noe spennende og treffer nye mennesker.

Helse, Samliv | Forskere testet ulike strategier for å komme over eksen, kun én fungerte

  1. Flåklypa spill download video
  2. Krem mot kviser på resept
  3. Tony kart sverige
  4. Internasjonal skatterett | BI
  5. Mystisk sykdom: To nye hunder er døde – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet
  6. Slik kommer du over eksen så fort som mulig | ELITESINGLES

En fjerde gruppe deltakere, kontrollgruppen, fikk ingen spesielle strategier å jobbe med. Les også En metode fungerte For å måle virkningen av de ulike strategiene, måtte deltakerne se på et bilde av sin eks-kjæreste mens de hadde elektroder plassert på bakdelen av hodet. EEG-målingen, som måler den elektriske aktiviteten i hjernen, registrerte i hvilken grad personen ble følelsesmessig påvirket av bildet. I tillegg måtte deltakerne svare på et spørreskjema for å kartlegge i hvilken grad følelsene for eks-kjæresten fortsatt var de samme. EEG-målingene viste at alle deltakerne ble mindre følelsesmessig påvirket av å se på bildet av eks-kjæresten etter å ha benytte seg av en av de tre strategiene. LES OGSÅ: Derfor forlater kvinner mannen sin Men det var kun de deltakerne som hadde fokusert på de negative sidene ved eks-kjæresten, som viste en nedsatt følelse av kjærlighet for sin eks-kjæreste. Samtidig var de som benyttet seg av denne strategien i generelt dårligere humør enn da de begynte prosjektet.

Når et forhold er over, kan det føles umulig å glemme eksen og bli glad igjen alene eller med en annen. Men ikke fortvil: Det går an å komme over eksen og bli lykkelig igjen! Et samlivsbrudd kan faktisk være en sjanse til å gjøre rent bord med livet ditt. Nederst kan du ta vår quiz for å finne ut om du er klar for et nytt forhold! Klikk her for å hoppe direkte til våre 5 tips Klikk her for å ta vår quiz Hvor lang tid tar det å komme over eksen? I den første tiden etter et samlivsbrudd plages man som oftest av kjærlighetssorg, som kan gjøre det vanskelig å forholde seg til selv de mest hverdagslige oppgavene. Når man ønsker å komme over eksen fortest mulig, er det frustrerende å høre at «tiden leger alle sår». Man vil jo helst slutte å lide så fort som mulig, og nettopp ikke bruke mye tid. Likevel ligger det mye sant i uttrykket. Jo mer tid som går, og jo mer nytt du opplever, dess lettere vil det bli å glemme eksen. Du kan så klart ikke få tiden til å faktisk gå fortere, men du kan påvirke om det føles som om den vonde tiden går over fort eller sakte.